OM

Eftersom Billetto är den största självbetjäningsplattformen i Norden för biljetter och events, ser vi det som vårt ansvar att fira samhällets återöppnande med en stor fest.

Vi gör detta med vår kampanj som heter ”Together Again Festival”. Här stöttar vi våra arrangörer och marknadsför deras Billetto-events som äger rum under den förväntade återöppningen av samhället från april till juni 2021. Vi marknadsför arrangörernas events i våra egna kanaler, genom annonser i sociala medier och via pressmeddelanden till media.

Nu är den perfekta tidpunkten för att börja sälja biljetter till vårens och sommarens evenemang.

Från vår data vet vi att majoriteten av biljetterna säljs två månader före eventets startdatum. De arrangörer som är först ut kommer därför att vinna mest på återöppningen.

FAQ

Varför är festivalen i april till juni?


När samhället öppnar upp kommer de events som är först ut vara de som blir mest ihågkomna. I samband med att vaccineringen kommer igång förväntar sig länder att samhället kommer öppnas från april. April kan vara tidigt att börja för vissa arrangörer medan det kommer vara perfekt för andra. Men innan juni är förbi förväntas de flesta events vara tillåtna att äga rum på ett eller annat sätt. Vi kan inte förändra pandemin, men vi vill däremot ge er arrangörer så mycket medvind som möjligt i återöppnandet av samhället och i den stora folkfesten som följer med.
Varför borde jag vara först ut med mitt event?


Vi vill se till att Billetto-arrangörerna kan starta upp sin verksamhet igen och återuppliva eventindustrin när restriktionerna lättas. Biljettköpare är mer än redo att köpa biljetter inför våren och sommarens events. Folk har alltid köpt biljetter i förväg och genom att börja sälja biljetter redan nu kommer folk att känna hopp och ha något att se fram emot.
Är det verkligen en festival?


Du kan se det som en kampanj där festivalen “Together Again” är en paraply-festival för alla faktiska Billetto-events i april till juni. Billetto har valt att skapa en festival där alla Billetto-arrangörer är medskapare, där ditt event kommer vara en del av festivalprogrammet.
Hur kommer Billetto att marknadsföra mitt event?


Billetto kommer promota festivalen och alla arrangörers events till våra nyhetsbrevsprenumeranter, via media och med annonsering på sociala medier och Google. Alla offentliga Billetto-events som äger rum i april till juni kommer att bli promotade, oavsett när de publicerades. På ditt events Kundstatistik-sida kan du följa andelen trafik som kommer från Billettos marknadsföringsaktiviteter.
Hur kan Billetto assistera mig i att följa aktuella restriktioner och riktlinjer?


Billetto erbjuder bl a dessa funktioner för att du ska kunna arrangera ett säkert event:

  • Incheckning och entréförsäljning på rekommenderat fysiskt avstånd via vår app. Läs mer
  • Socialt distanserad platskarta för sittande publik. Läs mer
  • Återkommande event med flera timeslots för begränsat antal besökare. Läs mer
  • Personliga biljetter. Läs mer
  • Biljettöverföring mellan gäster. Läs mer
  • Avbeställningsskydd som tilläggsprodukt för biljettköpare som täcker återköp pga oförutsedda händelser, t ex sjukdom. Läs mer
  • Samla in gästers kontaktuppgifter för ev. smittspårning. Läs mer
  • Möjlighet att enkelt och kostnadsfritt skjuta upp, eller i värsta fall, ställa in ditt event. Vi tar hand om att informera och återbetala biljettköparna. Läs mer